У Тисі втопилися 19 втікачів від мобілізації

кордон

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну прикордонники виявили по обидва береги Тиси тіла 19 чоловіків, які втопилися під час спроби перепливання річки на кордоні.

«З початком введення в Україні воєнного стану діє обмеження для виїзду за кордон військовозобов’язаних. Нерідко чоловіки, віком від 18 до 60 років, під час пошуку можливості незаконного перетинання кордону, стають жертвами злочинців, які переправляють своїх клієнтів у небезпечний для життя спосіб», — повідомили у Держприкордонслужбі.

У Тисі втопилися 19 втікачів від мобілізації

Лише минулого місяця на Закарпатті прикордонники України, Угорщини та Румунії тричі виявляли поблизу кордону тіла чоловіків без ознак життя.



Зокрема 23 червня прикордонники Мукачівського загону отримали від угорських колег інформацію про виявлення на березі річки Тиса, тіла чоловіка без ознак життя. Під час перевірки ділянки кордону з українського боку було виявлено у воді тіло ще однієї людини. Також минулої п’ятниці, 30 червня, про виявлення на березі Тиси тіла чоловіка проінформували румунські колеги. Наразі особу одного з потопельників встановлено, інших двох поки ні.